OVER MOJO

MOJO is een van de grootste en oudste bedrijven uit de Nederlandse muziekindustrie en viert in 2018 haar vijftigjarig bestaan. Sinds de oprichting in 1968 organiseert MOJO ieder jaar een groot aantal concerten en festivals: in 2018 mocht het bedrijf in totaal ruim 1,5 miljoen bezoekers verwelkomen op 150 concerten en festivals in Nederland.

Wat in 1968 door oprichter Berry Visser begon als een eenmansbedrijf op een zolderkamer in Delft, is uitgegroeid tot Nederlandse marktleider met een Amerikaanse wereldspeler als Live Nation als moederbedrijf. Er is geen megaster te bedenken die niet door MOJO op een podium is gezet: zo verzorgt het bedrijf onder andere de Nederlandse boekingen van legendarische artiesten als The Rolling Stones, U2, Bruce Springsteen, Beyoncé, Ed Sheeran en vele anderen. Gedreven door liefde voor muziek en talent voor organisatie zetten 100 medewerkers op het hoofdkwartier in Delft zich dagelijks in om fans en artiesten een ultieme show te laten ervaren.

OVER STICHTING MOJO FOR MUSIC

Stichting MOJO For Music is in 2018 opgericht door MOJO met als doel muzikaal talent in Nederland te ondersteunen en inspireren, als dank voor alle steun die het bedrijf de afgelopen vijftig jaar heeft ontvangen van nationale en internationale artiesten, professionals uit de muziekindustrie en alle miljoenen bezoekers verspreid over duizenden concerten en festivals.

De stichting richt zich daarbij vooral op het stimuleren van livemuziek, bijvoorbeeld door het financieel bijstaan van aanstormende muzikanten d.m.v. het sponsoren van bijvoorbeeld showcasefestivals voor beginnende bands en repetitieruimtes.

Meer informatie over Stichting MOJO For Music is te vinden op de website.

OVER DE VEILING

Gedurende de afgelopen vijftig jaar heeft MOJO een grote collectie aan bijzondere popfoto’s en objecten verzameld. Deze objecten worden, samen met stukken die ter beschikking zijn gesteld door verschillende partners en kunstenaars, tijdens een grootschalige veiling op zaterdag 19 januari 2019 geveild, om op deze manier geld in te zamelen voor Stichting MOJO For Music. De opbrengst van de veiling wordt door MOJO verdubbeld.

OVER DE COLLECTIE

Aan ieder object kleeft natuurlijk een bijzonder verhaal. Wat dacht je van bijvoorbeeld van een aantal gouden platen van André Hazes? De allereerste, originele Pinkpop posters uit de privécollectie van Mr. Pinkpop Jan Smeets? Ook worden er een groot aantal, one-of-a-kind items, gesigneerd of gebruikt door legendarische bands als The Rolling Stones en U2 geveild. Ook hedendaagse artiesten komen aan bod, met limited edition merchandise, platen of andere, vaak gesigneerde memorabilia van bands als Oscar & The Wolf, Cypress Hill en Nothing But Thieves.

Ook worden er een groot aantal iconische popfoto’s van concerten op Nederlandse bodem geveild, gemaakt door belangrijke Nederlandse popfotografen als William Rutten, Paul Bergen en Bart Heemskerk.

TENTOONSTELLING VAN VEILINGSTUKKEN

Alle stukken worden op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 januari tentoongesteld in de Martinikerk in Groningen.